دانستنی های زنجبیل
•مزایای سلامتی ثابت شده زنجبیل
زنجبیل از گیاهی گلدار تهیه می شود که منشأ آن در جنوب شرقی آسیا است. گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی می تواند فواید زیادی برای سلامت جسمی و روانی داشته باشد.
•زنجبیل ریشهای با خاصیت دارویی است که در آسیای جنوب شرقی کشت میشود. خواص دارویی و درمانی زنجبیل از سالها پیش مورد استفاده قرار میگیرد و هنوز هم استفاده از آن رایج است.
زنجبیل یکی از سالم ترین (و خوشمزه ترین) ادویه های روی کره زمین است. این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است و با زردچوبه، هل و گالنگال ارتباط نزدیکی دارد. ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) قسمتی است که معمولاً به عنوان ادویه استفاده می شود. اغلب به آن ریشه زنجبیل یا زنجبیل می گویند. زنجبیل را می توان به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان روغن یا آب میوه استفاده کرد. این یک عنصر بسیار رایج در دستور العمل ها است. گاهی اوقات به غذاهای فرآوری شده و لوازم آرایشی اضافه می شود.
•خواص زنجبیل Ginger یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی شفابخش است که از هزاران سال پیش مورداستفادهی مردم هند و برخی دیگر از نقاط آسیا بوده است. همچنین استفاده از این گیاه در برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز رواج دارد.
•زنجبیل که گیاهی زرد و دارای طبع گرم است؛ یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورداستفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن بهصورت خشکشده و یا بهصورت پودر و نیز بهعنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود.
•گیاه زنجبیل بسیار به سرما حساس است و در برابر کمآبی نیز مقاومت بالایی ندارد و شاید همین موضوع باعث شده که میزان تولید آن نسبت به درخواستهای بالا برای مصرف کم باشد
•
• مهم ترین ترکیبات شیمیایی
•مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.
•ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد) اولئورزین (4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.
•یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.
•زنجبیل برای قرنها است که در طب، پخت و پز و تولید استفاده میشود. زنجبیل منبع فوقالعادهای از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E،ویتامین گروه B، منیزیم، پتاسیم، فسفر، سیلیکون، آهن، سدیم، کلسیم، روی، و بتاکاروتن است.
•زنجبیل شامل مجموعه ای متنوع از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. علاوه بر این، زنجبیل حاوی gingerol، ترکیبی با ویژگی های آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی قوی است که با مزایای سلامتی منحصر به فرد مرتبط است.
•۱۰۰ گرم (حدود ۳.۵ اونس) زنجبیل خام شامل تقریبا:
•۸۰ کالری
•۸ گرم کربوهیدرات
•۸ گرم پروتئین
•۷ گرم چربی
•۲ گرم فیبر رژیمی
•۴۱۵ میلی گرم پتاسیم (۱۲ درصد Daily Value ))
•۲ میلی گرم مس (۱۱ درصد DV)
•۲ میلی گرم منگنز (۱۱ درصد DV)
•۴۳ میلی گرم منیزیم (۱۱ درصد DV)
•۵ میلی گرم ویتامین C (8 درصدDV)
•۲ میلی گرم ویتامین B6 (8درصد DV)
•۷ میلیگرم نیاسین (۴ درصد DV)
•۳۴ میلی گرم فسفر (۳ درصد DV)
•۶ میلی گرم آهن (۳ درصد DV)
•علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، زنجبیل حاوی مقدار کمی کلسیم، روی، پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و تیامین است. با این حال، در نظر داشته باشید که اکثر مردم فقط مقدار کمی زنجبیل مصرف می کنند، بنابراین باید با انواع مواد مغذی دیگر ترکیب شود تا نیازهای مغذی شما را تامین کند.
•فرآورده های مختلفی از زنجبیل در سراسر جهان موجود است که شامل پودر، محلول الکلی، اسانس و عصاره تازه زنجبیل است. میزان مصرف آن تا سه گرم در روز بلامانع است. البته این میزان ممکن است به صورت 2 تا 3 نوبت مصرف شود (مثلاً سه نوبت یک گرمی) و یا به عنوان ضد تهوع می توان یک جا از 2 گرم آن استفاده کرد.
•خواص زنجبیل برای معده
•خواص خوردن زنجبیل ناشتا موجب کاهش مشکلات گوارشی میشود. زیرا زنجبیل حاوی فیبر است و مواد مغذی آن موجب بهبود حرکات روده و کاهش اسید معده و حتی کاهش یبوست میشود.
•خواص زنجبیل برای کبد چرب
•ترکیبات مفید زنجبیل میتواند مواد سمی را از کبد دفع کند. به همین دلیل به کسانی که از مشکلات کبد رنج میبرند توصیه میشود صبحها ناشتا آب زنجبیل تازه مصرف کنند تا کبد را پاکسازی کنند و از خواص زنجبیل استفاده کنند.
•خواص زنجبیل برای پوست صورت
•خواص زنجبیل برای زنان به زیبایی و حفظ شادابی پوست صورت هم ارتباط دارد، زیرا زنجبیل یک اسکراب قوی و مناسب برای از بین بردن سلولهای مرده پوستی است. برای استفاده باید کمی پودر زنجبیل را با عسل مخلوط کنید و به صورت ماسک روی پوست صورت بمالید و بعد از نیم ساعت با آب ولرم بشوئید. برای بهرهمندی از خواص زنجبیل و عسل بهتر است هر هفته یک بار این ماسک را استفاده کنید.
•خواص زنجبیل برای درمان شوره سر
•یکی از خواص زنجبیل برای مو درمان شورهی سر است. زیرا زنجبیل خاصیت قارچ کشی دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای شامپوهای موضعی باشد. نحوه مصرف زنجبیل برای درمان ساده است و فقط کافیست پودر آن را با آب ترکیب کنید و روی مو اسپری کنید یا از خواص روغن دارچین و زنجبیل استفاده کنید.
•تاثیر زنجبیل بر حساسیت فصلی
•یکی دیگر از خواص چای زنجبیل رفع حساسیتهای فصلی است. کسانی که به بوی گل حساسیت دارند با استفاده از خواص زنجبیل تازه میتوانند عطسه و آبرزیش بینی را کنترل کنند.
درمان سنگ کلیه
•مصرف زنجبیل می تواند به درمان سنگ کلیه نیز کمک شایانی کند، اگر از دردهای سنگ کلیه رنج می برید و مایل نیستید عمل جراحی انجام دهید می توانید در کنار دیگر درمان های طبیعی از زنجبیل هم برای این منظور استفاده کنید.
•درمان میگرن و سردرد
•اکثر سردردها به دلیل التهاب در رگ های خونی ایجاد می شوند، زنجبیل باعث می شود که التهاب موجود در رگ های خونی کاهش یابد که در نتیجه باعث تسکین سردرد و میگرن می شود. برای این منظور بهتر است مقداری زنجبیل رقیق شده را روی پیشانی قرار دهید تا سریعا درد را ساکت کند.
•مفید برای کودکان
•زنجبیل برای کودکان نیز بسیار مفید است و می تواند به درمان مشکلاتی مانند حالت تهوع ، گرفتگی معده و سر درد کمک کند، علاوه بر این مصرف زنجبیل باعث افزایش قدرت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کودکان می شود. البته باید توجه داشته باشید که مصرف زنجبیل فقط برای کودکان بیشتر از ۲ سال مجاز می باشد.
•زنجبیل به درمان اگزما کمک می کند
•برخی از متخصصان طب سنتی به شیوه های مختلف و البته با در نظر گرفتن میزان شدت اگزما، برای رفع و تسکین این مشکل پوستی، با احتیاط از زنجبیل استفاده می کنند. شوگاول، یک ترکیب یافت شده در زنجبیل است که حساسیت پوست (اگزما) در موش ها را از طریق مانع سیتوکین با فعال کردن مسیرNrf2 درمان کرد.
•زنجبیل ضد استرس طبیعی است
•زنجبیل حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان قوی است، در نتیجه از بدن در برابر استرس و اضطراب محافظت می کند.
•زنجبیل تاثیر ضد سرطانی دارد
•چندین ترکیب فعال در زنجبیل در برابر علائم سرطان بسیار قوی هستند و زنجبیل می تواند مرگ سلول های سرطانی را با استفاده از آپوپتوز موجود در خود، تسریع کند.
• زنجبیل می تواند مانع رشد سلول سرطانی شود.
• زنجبیل می تواند مانع رشد سلول های سرطانی کبد ( هپاتاما) و استخوان (استئوسارکوما ) شود.
• زنجبیل تولید رگ های خونی جدید را که امکان رشد سلول های سرطانی را فراهم می کند، متوقف می کند.
•زنجبیل مانع انتقال سلول سرطانی می شود
•زنجبیل از متاستاز سلول های سرطانی سینه جلوگیری می کند.
•سلول های سرطانی توانایی رشد رگ های خونی جدیدی به نام رگ زایی را دارند که زنجبیل مانع از این رگ زایی بخصوص در سرطان پوست می شود.
مصرف زیاد زنجبیل باعث سوزش سر معده می شود!
•سوزش سر معده از عوارض مصرف بیش از حد زنجبیل است. در مواردی هم علاوه بر ناراحتی معده، باعث آروغ زدن هم میشود. در صورتی که با مصرف زنجبیل دچار سوزش سر معده میشوید میتوانید از کپسولهای زنجبیل بهعنوان جایگزین استفاده کنید.
•خونریزی
•تداخل مصرف زنجبیل با داروهایی مثل فنپروکومون که داروی کاهش سرعت لخته خون است و وارفارین (داروی مبارزه با انعقاد خون) ممکن است باعث کبودی و افزایش خونریزی در بدن شود.
•اسهال
•مصرف خواص زنجبیل در صبحانه در دوز بالا میتواند باعث اسهال شود چراکه فرایند عبور غذا به معده را سرعت میبخشد.
•ممکن است به زنجبیل حساس باشید و واکنش به آن نشان دهید. زنجبیل به نظر می رسد که اثرات جانبی چندانی نداشته باشد، اما ممکن است رفلاکس اسید در برخی افراد را بدتر کند.
•زنجبیل در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
•مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سر دل می شود.
•افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
•اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
•مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
•مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
•مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
•