دانستنی های موسیر
![](http://chishpish.ir/wp-content/uploads/2023/09/1446776_824-1024x576.jpg)
•موسیر از خانواده سیر، پیاز و پیازچه بوده و نسبت به پیاز شیرینتر و هضم آن نیز آسانتر است و خواص درمانی فراوانی دارد
•موسیر (َAllium hirtifolium) یا سیرکوهی گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است. برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند. گل آذینش خوشه سادهاست. در حدود ۴۰ گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی میرویند. برخی از گونههای موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز میکارند. پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار میرود و بویش از سیر کمتر است. ایتالیایی ها از موسیر خوراکیهای گوناگونی میپزند و پیازچه آن را در روغن زیتون کنسرو میکنند. نام ایتالیایی موسیر Lampascioni است
•موسیر ها بیشتر از بقیه اعضای خانواده حاوی آنتی اکسیدان و فنول باشد!این ویژگی آن ها را به یکی از بهترین غذاهای آنتی اکسیدانی برای کاهش آسیب رادیکال های آزاد و مبارزه با بیماری های مزمن تبدیل کرده است. دو مجموعه از ترکیبات، اکثر خواص درمانی شناخته شده در موسیر را تشکیل داده:ترکیبات سولفور، مانند آلیل پروپیل در سولفات (APDS) و فلانوئید ها مثل کورستین.